X

Housujen läpi verta

Housujen läpi verta

Housujen läpi verta

Bileissä naisen nenästä tuli verta housuilleni peniksen kohtaan, kun olin hänen sylissään. Terska tuli punaiseksi. Voisiko hiv tarttua näin?

Vastaus

Moikka,

kiitos kysymyksestäsi. Hiv ei voi tarttua kuvailemassasi tilanteessa!

Hiv voi tarttua emätin- tai anaaliyhdynnässä ilman kondomia ja suuseksissä on pieni tartunnan riski sillä osapuolella, joka saa emätineritettä, siemennestettä tai esiliukastetta nieluun. On hyvä muistaa, että hiv voi tarttua vain henkilöltä, jolla on hiv-tartunta ja hän ei tiedä tartunnastaan. Henkilö, joka tietää hiv-tartunnastaan, on lähes aina lääkityksellä. Toimivalla lääkityksellä oleva henkilö ei tartuta hiviä edes yhdynnässä ilman kondomia.

Hiv voi tarttua myös pistämällä käytettävien huumeiden yhteiskäytössä. Näitä tartuntoja Suomessa on hyvin vähän, vain muutama vuodessa.

Yksi hivin mahdollinen tartuntatapa on äidistä vauvaan raskauden aikana. Näitäkään tartuntoja ei Suomessa tule, koska kaikilta odottavilta testataan hiv.

Hiv on kaiken kaikkiaan erittäin heikosti tarttuva virus, joka tuhoutuu joutuessaan hapen kanssa kosketuksiin. Hiv ei siis tartu mistään pinnoilta.

Toivottavasti sait uutta tietoa hivistä ja tilanne ei huolestuta sinua 🙂

Mukavaa viikonalkua!

T. Anni

Seksuaaliterapeutti

Aiheet: hiv,

06-05-2019