X

Hormonikierukka

Hormonikierukka

Hormonikierukka

Hei, mitä tehdä kun pelottaa tosi paljon hormonikierukan asennus? Auttaako särkylääke tai kohdunsuun puudutus ettei satiäu? Esim ottamalla buranaa kuinka paljon ennen toimenpidettä? Olen neitsyt ja siis synnyttämätön nainen. Lääkäri katsoi tämän hormonikierukan kuitenkin parhaimmaksi tavaksi kivuliaiden kuukautisten hoitoon

Vastaus

Hei,

Kerroit, että lääkäri on määrännyt sinulle hormonikierukan kuukautisten kivun hoitoon. Kerroit myös, että sen asennus pelottaa sinua. On ymmärrettävää, että hormonikierukan laittaminen jännittää, se on iso päätös. Toivottavasti olet saanut keskustella lääkärin kanssa erilaisista vaihtoehdoista ja päätyneet yhdessä tähän ratkaisuun. Jokaisessa hormonaalisessa ehkäisyvalmisteessa on sekä hyötyjä että haittavaikutuksia. On tärkeää, että saat itse vaikuttaa siihen, millaista hoitomenetelmää ja ehkäisymenetelmää käytät. Jos et ole varma tästä päätöksesta, voit hyvin jutella vielä lääkärin kanssa.

Hormonikierukka, joka laitetaan usein synnyttämättömille naisille, on hieman pienempi. Sen laittaminen voi tuntua joistakin ikävälle tai vähän sattua, mutta se on yksilöllinen kokemus. Pyydä lääkäriltäsi etukäteen ohjeet, miten voit mahdollisesti etukäteen varautua kierukan laittoa varten, juurikin särkylääkettä ottamalla tms. Kannattaa myös kertoa jännityksestä, jotta hoitaja osaa auttaa sinua rentoutumaan asentamisen yhteydessä.

Ota asiat ja epävarmuutesi rohkeasti esille lääkärinvastaanotolla.

Mukavaa joulun odotusta,

Maria