X

Hiv pelko

Hiv pelko

Moi, harrastin seksiä 2vkoa sitten ilman suojausta, nyt minulla oli flunssan oireita , kurkku on ollut kipeä jonkin aikaa ja hieman turvonnut. Olin muutama päivä sitten klamydia,tippuri kuppa testeissä ja ne oli negatiivisiä. Googlasin oireeni ja hivissäkin voi olla oireena flunssaa. Varasin hiv testiin ajan mutta onkohan oireeni hiviä. Mutta ennen tätä seksi kertaa minulla oli samantapainen flunssa jotai epäiltiin angiinaksi, joten onkohan tämä tavallinen flunssa vai hiv.

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi! Kerrot, että harrastit 2 viikkoa sitten suojaamatonta seksiä ja sinua mietityttää flunssan oireet. Olet käynyt jo testaamassa klamydian, tippurin ja kupan. Hieno juttu, että olet käynyt jo ottamassa nuo seksitautitestit. Hiviä ei voi todeta oireiden perusteella ja erittäin yleisten flunssan oireiden perusteella ei voi sanoa, onko kyseessä hiv-tartunta. Hiv on Suomessa erittäin harvinainen ja hiv-tartunnan saaminen on epätodennäköistä. Hiv on kuitenkin hyvä testata, jos asia huolestuttaa. Hiv-testiin voi hakeutua aikaisintaan 1 kuukauden jälkeen suojaamattomasta emätin- tai anaaliyhdynnästä. Hiv-testi on täysin luotettava 3 kuukauden jälkeen suojaamattomasta seksitilanteesta. Muistutan, että flunssan oireet ovat tosi yleisiä, joten niiden vuoksi ei kannata huolestua.

Hiv tarttuu suojaamattomassa emätin- tai anaaliyhdynnässä. Klamydia, tippuri ja kuppa tarttuvat suojaamattomassa emätin- tai anaaliyhdynnässä ja suojaamattomassa suuseksissä. Kaikilta seksitaudeilta voi yhdynnässä suojautua käyttämällä kondomia koko yhdynnän ajan. Suuseksissä klamydialta, tippurilta tai kupalta voi suojautua käyttämällä kondomia peniksen päällä, suuseksisuojaa tai halkaistua kondomia emättimen tai anaalin alueen päällä.

Katso täältä kondomin käyttöohjeet  ja täältä suuseksisuojan teko-ohjeet.

Lue lisää tietoa seksitautitesteihin hakeutumisesta täältä.

Mikäli haluat keskustella aiheesta lisää, tervetuloa seksuaalineuvonta-chattiin torstaina klo 15-18.

Ystävällisin terveisin,

Anni

Aiheet: hiv, klamydia, KONDOMI, kuppa, SEKSI, seksitauti, seksitautitesti, sukupuolitauti, sukupuolitautitesti, suojaamaton seksi, suuseksisuoja, tippuri,

13-08-2018