X

Herpeksen tarttuminen siemennesteestä

Herpeksen tarttuminen siemennesteestä

Herpeksen tarttuminen siemennesteestä

Voiko genitaaliherpes tarttu siemennesteestä kun limakalvokontaktia ei ole? Poikaystäväni kantaa siis genitaaliherpestä kyseisellä hetkellä kuitenkin oireettomana ja hänellä oli tilanteen aikana alushousut jalassa, jotka olivat kuitenkin hieman kostuneet "touhutipoista". Itselläni ei ollut tilanteen aikana aöushouduja ja haluaisinkin tietää voiko tässä tilanteessa herpes tarttua minulle alapäähän jos minun limakalvot ovat koskeneet näihin kohtiin?

Vastaus

Moi!

Kysyt genitaaliherpeksen tarttumisesta. Herpes voi tarttua oireettomanakin, mutta tarttuvimmillaan se on oireisessa vaiheessa. Pääsääntönä on, että sukuelinherpeksen rakkulavaiheessa on syytä pidättäytyä yhdynnästä kunnes rakkulapohjat ovat kuivuneet. Kondomin läpi virus ei tartu, mutta sen antama suoja ei ole täydellinen, koska virusta voi erittyä myös kondomin ulkopuolisilta iho- ja limakalvoalueilta. Tilapäisissä seksisuhteissa kannattaa aina käyttää kondomia, koska herpes voi tarttua myös oireettomana aikana. Huuliherpes voi tarttua suuseksin välityksellä sukuelimiin.

Kuvailemassasi tilanteessa en näkisi juuri ollenkaan tartunnan mahdollisuutta, sillä siinä ei ole ollut suoraa limakalvokontaktia. Herpes ei tartu siemennesteestä. Ja kuten todettua, oireettomassa vaiheessa tartuntariski on huomattavasti pienempi. Ei siis syytä huoleen!

Terveisin,

Veera

Aiheet: genitaaliherpes, herpes, siemenneste, sperma, turvaseksi,

25-05-2016