X

Erilaista seksiä

Erilaista seksiä

Erilaista seksiä

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Sinulla on hyviä kysymyksiä seksiin liittyen. Ensimmäinen kysymyksesi: “Mitä seksiin kuuluu?” on niin laaja ja yksilöllinen, että siihen on mahdotonta antaa tyhjentävää vastausta. Yksinkertaistaen voi sanoa, että sinä saat itse päättää, mitä haluat seksiin kuuluvan. Seksiä on monenlaista. Voit lukea lisää nettisivuiltamme erilaisista seksitavoista tästä linkistä.

Käsiseksiksi voidaan lukea sellainen seksi, jossa kumppanin sukupuolielimiä (penistä, kiveksiä, emätintä, häpyhuulia) hyväillään käsin. Käsinhyväilyssä kannattaa kokeilla lisänä liukuvoidetta, joka lisää nautintoa. Käsin hyväily on turvallista seksiä, eli tässä seksitavassa ei ole raskauden tai seksitautien mahdollisuutta. Käsillä voi hyväillä koko vartaloakin tai tiettyjä kehon osia. Kumppanilta voi kysyä, mistä hän toivoisi itseään kosketeltavan ja millainen kosketus tuntuu hyvältä.

Suuseksissä toisen sukupuolielimiä (yleisimmin penistä ja kiveksiä tai emätintä ja häpyhuulia ja klitorista) hyväillään suulla. Suuseksissä on seksitautien leviämisen riski. Suuseksissä kannattaa uuden kumppanin kanssa käyttää kondomia peniksessä ja suuseksisuojaa emättimen ja häpyhuulien päällä. Seksitaudeilta suojautumisesta voit lukea lisää tästä linkistä. Voit myös tutustua kehon anatomiaan nettisivuillamme.

Kumppanin kanssa kannattaa yhdessä keskustella, millaisia seksitapoja haluaisi kokeilla. Kokeilemalla ja koskettelemalla selviää, millainen seksi tuntuu hyvältä. Ja aina pitää sanoa toiselle, jos jokin ei tunnu hyvältä, sellainen kannattaa lopettaa tai kokeilla joskus myöhemmin uudelleen, jos haluaa.

Kannattaa aloittaa ihan vain sillä, että juttelee seksistä ja kondomin käytöstä kumppanin kanssa ja tutustuu toiseen kunnolla. Tämän jälkeen on helpompi lähentyä ja luottamuksen kautta uskaltaa avautua toiselle omista mieltymyksistä. Seksin suhteen kannattaa lähteä liikkeelle hellästi ja itseään ja kumppania kunnioittaen ja kuunnellen. Suuteleminen, lähelläoleminen ja toisen kehon eri kohtien kosketteleminen ja käsin hyväily ovat ehkä tapoja, joista fyysistä läheisyyttä kannattaa ensimmäisenä lähteä kokeilemaan.

Kysyit vielä, saako seksissä aina orgasmin. Vastaus on, että ei aina. Seksin kuuluu aina tuntua hyvältä, mutta seksi ei aina huipennu orgasmiin. Orgasmin voi kuitenkin saada missä seksitavassa tahansa, seksin ei tarvitse aina edetä minkäänlaiseen yhdyntään. Tärkeintä seksissä ei kuitenkaan ole orgasmi, vaan turvallisuus, läheisyys ja nautinnon kokeminen. Voit myös itse miettiä, mitä seksi ylipäätänsä merkitsee sinulle. Kumppanin löytyessä, voi myös hänen kanssaan keskustella, mitä seksi merkitsee hänelle.

Oikein mukavaa viikon jatkoa!

Aiheet: MONENLAISTA SEKSIÄ, SEKSI, seksitapa,

28-09-2016