X

erektiokulma

erektiokulma

Onko erektiokulmalla kuinka paljon merkitystä yhdynnässä? Vaikuttaako se esim. asentoihin, joita yhdynnässä käytetään? Millainen on keskimääräinen peniksen erektiokulma? Onko parempi, jos jäykkä penis on vaikka selällään maatessa suoraan ylöspäin, vai kiinni ihossa napaa kohti? Kumpi on yleisempää?

Vastaus

Moi ja kiitos yhteydenotosta!

Pohdit viestissäsi erektiokulmaa ja sen merkitystä yhdynnässä. Viestissäsi ei käy ilmi, onko kyse emätin- vai anaaliyhdynnästä, mutta nostan esille molempiin liittyviä asioita vastauksessani.

Ensinnäkin on vaikea sanoa, mikä erektiokulma on yleisin. Erektiokulmat voivat vaihdella myös samalla ihmisellä. Tärkeintä on, että erektio tuntuu itsestä hyvältä eikä koe siihen liittyvän haasteita esimerkiksi seksin suhteen. Jos sinulla on ollut jotakin haasteita erektion suhteen, niin niistä kannattaa jutella jonkun ammattilaisen kanssa.

Emätin- ja anaaliyhdynnässä sisään työntäessä kulmalla voi olla väliä, mutta tämä ei välttämättä liity itse erektion kulmaan vaan ennemminkin kehojen asentoihin, millä voi olla merkitystä sekä sisääntyönnön onnistumisessa, että nautinnon kokemisessa. Seksiasennoilla voi vaikuttaa siihen, millä tavalla penis stimuloi herkkiä alueita emätin- ja anaaliyhdynnässä. Sisääntyöntö voi väärässä kulmassa tuntua ikävältä molemmissa yhdyntätavoissa, joten seksiasentoihin kannattaa tutustua, mikäli emätin- tai anaaliyhdyntä tuntuu epämukavalta. Emättimen ja peräsuolen anatomiaan tutustuminen voi auttaa hahmottamisessa.

On tärkeää, ettei kummassakaan yhdyntätavassa tunnu kipua. Rauhallisesti eteneminen on tärkeää. Anaaliyhdynnässä tulee huomioida se, että peräsuoli on S-kirjaimen muotoinen eli oikean kulman löytymisellä on merkitystä. Lisäksi on tärkeää, että se osapuoli, joka vastaanottaa peniksen peräsuoleen, pystyy rentouttamaan peräaukon aluetta, jotta työntö voisi tuntua mukavalta eikä tuota kipua. Liukuvoidetta tulee käyttää anaaliyhdynnässä kondomin kanssa, sillä liukuvoide auttaa pitämään kondomin ja limakalvot ehjinä. Myös emätinyhdynnässä liukuvoiteen käyttö on suositeltavaa niin kondomin kanssa kuin ilman kondomia. Lisää tietoa liukuvoiteista löydät täältä: https://justwearit.fi/liukuvoide/

Toivottavasti vastauksestani on apua pohdinnoissasi!

Terkuin,

Viivi, seksuaalineuvoja

Aiheet: anaaliyhdyntä, emätinyhdyntä, erektio, liukuvoide anatomia, yhdyntä, yhdyntätapa,

21-11-2019