X

anaaliyhdyntä

anaaliyhdyntä

Hei! Haluaisin, että kertoisitte myös anaaliyhdynnästä mahdollisimman tarkasti. Mitä kaikkea siinä tapahtuu, miten siinä toimitaan ja tehdään? Ja ennen kaikkea; kuinka paljon se eroaa vaginayhdynnästä tekniikaltaan ja tuntemuksiltaan.

Vastaus

Toivot tarkempaa tietoa anaaliyhdynnästä. Kysyt, mitä siinä tapahtuu, miten toimitaan, ja mitä tehdään. Mietit myös, miten se eroaa vaginaalisesta yhdynnästä tekniikan ja tuntemuksien suhteen.

Teknisesti kuvailtuna anaaliyhdynnässä penis viedään peräaukon kautta sisälle kohti peräsuolta. On kuitenkin tärkeää, että ennen kuin anaaliyhdyntää kokeilee, niin on tutustunut muutamaan seikkaan, millä on merkittävä vaikutus anaaliyhdynnän nautinnollisuuteen, kivuttomuuteen ja huolettomuuteen.

Ensinnäkin anaaliyhdynnässä on tärkeää pitää huolta hygieniasta molemminpuolisesti. Usein peräaukon puhdistamiseen riittää alueen pesu vedellä käsisuihkun avulla tai kostutettu paperi. Suolen olisi myös hyvä olla tyhjä eli ihminen on käynyt kakalla. Itse suolen voi myös puhdistaa käsisuihkulla tai suolihuuhteluun tarkoitetulla välineellä, mutta tätä ei saa tehdä liian usein, sillä se voi vaikuttaa peräsuolen hyvään bakteerikantaan. Anaalin aluetta käsitellään puhtain sormin, ja myös sisään vievän osapuolen on hyvä peseytyä, vaikka käytössä olisi kondomi. Anaaliyhdynnässä on seksitautiriski, joten kondomia on hyvä käyttää. Kynnet tulee myös leikata ennen anaalin alueen käsittelyä sormin.

Toiseksi anaaliyhdynnässä tulee käyttää runsaasti liukuvoidetta. Anaalin alue ei kostu luontaisesti samalla tavalla kuin emätin, vaikka toisaalta vaginaalisessakin yhdynnässä liukuvoide on suositeltava. Vesipohjainen liukuvoide kuivuu nopeammin, mutta soveltuu tähän tarkoitukseen kyllä. Sitä vaan tulee lisätä useasti yhdynnän aikana. Silikonipohjainen voi olla ihanteellinen anaaliyhdyntään liukuvuutensa ja pitkäkestoisuutensa ansiosta. Se voi kuitenkin ärsyttää herkkiä limakalvoja, ja jos ärsytystä ilmenee, on hyvä vaihtaa vesipohjaiseen liukuvoiteeseen. Myös öljypohjainen liukuvoide voi toimia hyvin, mutta öljy haurastuttaa lateksista kondomia, joten yleensä se ei sovi kondomin kanssa. Öljypohjaista liukuvoidetta voi käyttää polyuretaanista valmistetun kondomin kanssa.

Kolmanneksi, anaaliyhdyntään ei tule ryhtyä tuosta vain valmistautumatta. On tärkeää, että anaalin alueeseen tutustuu itsenäisesti ja kumppanin kanssa. Anaalin alue on täynnä hermopäätteitä, jotka mahdollistavat nautinnon, mutta toisaalta myös kivun. Aluetta voi tutkia puhtain sormin liukuvoiteen avulla. On myös tärkeää, että emättimen aluetta ei hyväillä pesemättä sormia anaalin hyväilyn jälkeen. Anaaliyhdynnän jälkeen on myös vaihdettava kondomi tai peseydyttävä, jos mielii emätinyhdyntää. Anaalin bakteerit ovat haitallisia emättimen bakteerikannalle.

Markkinoilta löytyy myös seksivälineitä, jotka on tarkoitettu anaaliseksiä varten. Jos peräaukosta työstää sisälle jotain, on tärkeää, että väline on juuri anaaliseksiin suunniteltu eli välineestä löytyy stoppari, mikä estää välineen liukumista peräsuoleen. Liukuvoidetta tulee käyttää myös seksivälineiden kanssa, mutta huolehdi siitä, ettet käytä silikonipohjaista liukuvoidetta silikonista valmistettujen seksivälineiden kanssa (silikonipohjainen liukuvoide tuhoaa silikonista valmistetut seksivälineet). On myös hyvä tietää, että peräaukon lihaksisto toimii niin, että se imaisee sisäänsä eli peräaukkoon ei missään nimessä kannata laittaa mitä tahansa, mikä voisi luiskahtaa sisälle.

Neljänneksi, anaaliyhdyntää kokeiltaessa on tärkeää edetä hitaasti ja kuulostellen. Jos se sattuu, on hyvä ottaa askel taaksepäin. Anaaliyhdynnän ei kuulu olla kivuliasta. Rauhassa eteneminen on todella tärkeää. Seksiasennolla on väliä, koska suoli on s-kirjaimen muotoinen. Oikeassa kulmassa työntyminen on tärkeää.

Viidenneksi, molempien osapuolten tulee haluta anaaliyhdyntää, jotta se voisi olla nautinnollinen kokemus molemmille. Toisia anaaliyhdyntä kiinnostaa, toisia ei, ja joillakuilla mieli muuttuu. Mihinkään seksinmuotoon ei tule painostaa.

Kysyit vielä siitä, millä tavalla vaginaalinen yhdyntä ja anaaliyhdyntä eroavat toisistaan. Periaatteessa monella tavalla niin tekniikalta kuin tuntemuksiltaan, mutta samaan aikaan voidaan sanoa, että niissä on paljon yhtäläisyyksiä. Edellä mainittuja asioita on hyvä miettiä ja ottaa huomioon myös vaginaalisen yhdynnän kohdalla, vaikka esimerkiksi hygieniasuositukset poikkeavaisivatkin jollain tavalla (esim. emätintä ei tule huuhdella vedellä ennen yhdyntää). Tärkeimpänä tulee ottaa huomioon se, että molemmat haluavat kokeilla sitä, ja nauttivat siitä. Peloista ja mieltymyksistä tulee keskustella etukäteen. Seksi on aina vuorovaikutusta, jossa kumppanin fiilikset täytyy huomioida. Kun molemmat toimivat niin, seksistä syntyy yhteinen nautinto! Laitan oheen vielä linkin Anaaliseksin ABC-esitteeseen, joka on luotu ajatellen erityisesti miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa. Esitteen sisältö soveltuu kuitenkin kaikille anaaliseksistä kiinnostuneille sukupuoleen, seksuaalikäyttäytymiseen tai seksuaaliseen orientaatioon katsomatta. https://hivpoint.fi/wp-content/uploads/2016/12/AnaaliABC105x148_2017_nettiversio.pdf

 

Toivottavasti sait toivomasi tiedon vastauksestani!

Terkuin,

Viivi

seksuaalineuvoja, suunnittelija

Aiheet: anaaliyhdyntä, HALU, KONDOMI, liukuvoiteet, NAUTINTO, suostumuksellisuus,

24-10-2019