X

MANSIKKA, COLA, OMENA VAI MINTTU?

MANSIKKA, COLA, OMENA VAI MINTTU?

MANSIKKA, COLA, OMENA VAI MINTTU?

Mistä nyt oikein puhutaan? – Kondomeista tietenkin!

Trim, chocolate temptation, super king, true feeling, ultra thin, climax, juomutettu, lateksiton, vegaani – kondomivalikoimaa on paljon. Mistä sitä oikein tietää, mikä kondomi on hyvä?

Ihmiset, kuten seksitavatkin ovat erilaisia.  Siksi myös kondomeja on hyvä olla laaja valikoima. Yhteistä kaikille kondomeille on kuitenkin se, että ne ovat ainoa tapa suojautua seksitaudeilta. Kondomin käyttöön saattaa liittyä esimerkiksi seuraavia haasteita:

Menikö ensimmäisessä yhdyntätilanteessa kondomi rikki?

Etkö saanut kondomia rullattua peniksen päälle?

Veikö kondomin laittaminen koko huomion seksissä?

Eikö kondomia ollut mukana?

Yhden pieleen menneen kondomikokemuksen perusteella ei kannata päättää, että kondomin käyttäminen on ikävää. Kukaan ei ole luonnonlahjakkuus kondomin käytössä, vaan sitä tulee harjoitella ennen todellista seksitilannetta toisen kanssa. Jos kondomeja on jossain tarjolla ilmaiseksi, tilaisuus kannattaa hyödyntää – nappaa kondomi mukaan! Se, että ottaa kondomeja, ei tarkoita, että seksielämän tulee olla aktiivista. Kondomeihin on hyvä tutustua kaikessa rauhassa itsekseen. Kun kondomiin ja sen käyttöön on tutustunut etukäteen, sen laittaminen itse seksitilanteessa tuntuu luontevammalta.

Itselleen, kumppanilleen tai seksitapaan sopiva kondomi löytyy kokeilemalla. Kondomeja on olemassa kooltaan, malliltaan ja maultaan erilaisia. Jos kondomi menee usein rikki, kannattaa kokeilla hieman isompaa kondomia. Jos kondomi taas luiskahtaa usein pois paikoiltaan, voisi pienempi koko olla parempi. Suuseksissä taas makukondomi voi olla kokeilemisen arvoinen. Muista myös, että kondomista voi leikata suuseksisuojan! Kondomeja löytyy lisäksi ohuempia vaihtoehtoja, jos kokee peruskondomin vievän tunteen seksistä.

Kondomin paras kaveri on liukuvoide! Liukuvoide on kokeilemisen arvoinen jokaiseen seksitapaan, yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Se lisää nautintoa ja pitää kondomin ja limakalvot ehjinä.

Vinkki! Jos kondomivalikoimaan tutustuminen kaupan hyllyillä tuntuu oudolta, erilaisiin kondomeihin ja liukuvoiteisiin voi tutustua monissa seksuaaliterveyteen perehtyneissä verkkokaupoissa ajan kanssa.

Aiheet: erilaisia kondomeja, KONDOMI, kondomikoot, kortsut, liukuvoide, makukondomi,

03-01-2018

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista