X

Suuseksisuoja

Suuseksi on yksi tavallisimmista seksitavoista. Suuseksillä tarkoitetaan kumppanin sukuelinten hyväilemistä suulla (imeminen, nuoleminen).

Suuseksissä kannattaa käyttää uuden tai satunnaisen kumppanin kanssa kondomia peniksen päällä tai suuseksisuojaa emättimen tai peräaukon päällä.

Vinkki! Kokeile suuseksin yhteydessä makukondomeja tai makuliukuvoiteita.

Suuseksisuojia (dental dam) saa ostettua esimerkiksi erotiikkaliikkeistä tai seksuaaliterveyteen perehtyneistä verkkokaupoista. Suuseksisuojana voi käyttää myös halkaistua kondomia. Suuseksisuoja asetetaan emätintä nuoltaessa emättimen ja häpyhuulien päälle suojaksi. Suuseksisuoja käy myös peräaukon nuolemiseen.

Näin teet suuseksisuojan!

Kondomista voi tehdä suuseksisuojan, jonka läpi on turvallista antaa suuseksiä emättimen tai peräaukon alueelle.

Näin teet suuseksisuojan kondomista:

1. Ota kondomi pois suojakääreestä.
2. Leikkaa kondomin pää/huppu irti.
3. Leikkaa kondomi puoliksi laittamalla sakset leikkaamastasi reiästä sisään ja leikkaa.
4. Kun rullaat kondomin auki, sinulla on liina, jota voi käyttää emättimen tai peräaukon päällä suuseksisuojana.

Voiko seksitaudin saada suusta?

Seksitaudit voivat tarttua suuseksissä nieluun tai sukuelimiin. Suussa oleva seksitauti voi usein olla oireeton. Sen vuoksi suojaamattoman suuseksin jälkeen seksitautitesteissä käyminen on tärkeää.

Seksitautitesteissä on hyvä huomioida, että jos on antanut suuseksiä toiselle (imenyt tai nuollut sukuelimiä), klamydia- ja tippurinäyte tulee ottaa nielusta.

Peräaukon nuolemisessa on myös riski saada seksitauti, A-hepatiitti tai jokin suolistobakteeri. Jos peräaukkoa on nuoltu, klamydia- ja tippurinäyte tulee ottaa peräaukosta.