X

Kondomin käyttö

Paras ja ainoa tapa suojautua seksitaudeilta on kondomin käyttö. Parhaimman suojan emätin- ja anaaliyhdynnässä antaa kondomi yhdessä liukuvoiteen kanssa.

Suuseksissä peniksen päällä voi käyttää kondomia ja emätintä tai peräaukkoa nuoltaessa suuseksisuojaa.

Kondomin käyttöä kannattaa harjoitella ennen seksiä toisen kanssa. Kondomin käyttöä voi harjoitella vaikka itsetyydytyksen yhteydessä. Harjoittelun jälkeen kondomi on luontevampi osa seksiä myöhemmin tositilanteen tullen.

Yksi kondomi ei sovi kaikille. Yhden kondomin sopimattomuuden tai rikkoutumisen vuoksi ei kannata yleistää kaikkia kondomeja huonoiksi. Kondomeja on malliltaan ja kooltaan monenlaisia. Itselle, kumppanille ja seksitapaan sopiva löytyy vain testaamalla erilaisia. Sopiva kondomi ei tunnu epämukavalta, vaan antaa sinun ja kumppanisi nauttia seksitilanteesta turvallisin mielin.

Vinkki! Kokeile makukondomeja suuseksiin ja ohuita kondomeja mahdollisimman luonnollisen tunteen saavuttamiseksi.

Mitä, jos kumppani sanoo, ettei hänellä ole mitään tauteja ja haluaa seksiä ilman kondomia?

Luota ennemmin kondomiin! Uuden tai satunnaisen kumppanin kanssa on hyvä käyttää kondomia. Jos on tavannut ihmisen, jonka kanssa suunnittelee kondomista luopumista, kannattaa kummankin käydä ensin seksitautitesteissä.

Vinkki! Pakkaa kondomit myös matkalaukkuun lomareissulle. Koskaan ei tiedä, jos lomaromanssi yllättää.

On paljon seksitapoja, joissa kondomin käyttö ei ole tarpeen. Toisen vartalon ja sukuelinten hyväily käsin on turvallista seksiä. Kondomin käyttö ei ole kaikkien seksielämässä olennaista. Tärkeintä on pohtia itse, millä tavalla haluaa toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan ja millä tavoin pystyy parhaiten nauttimaan seksistä ja säilyttämään hyvänolon tunteen.