X

KONDOMI

Kondomi on peniksen päälle asetettava ehkäisyväline, jonka avulla voi ehkäistä seksitauteja ja ei-toivottuja raskauksia. Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka estää seksitautien tarttumisen. Kondomia käyteään peniksen päällä emätin- tai anaaliyhdynnässä ja suuseksissä. Suuseksissä voi käyttää suuseksisuojaa emättimen tai anaalin alueen päällä. Kondomi antaa parhaan suojan seksitaudeilta, kun sen kanssa käytetään liukuvoidetta yhdynnässä ja seksilelujen kanssa.

Kondomia kannattaa käyttää aina uuden tai satunnaisen seksikumppanin kanssa!

Kondomeja valmistetaan yleensä lateksista, mutta lateksiallergiselle löytyy polyuretaanimuovista valmistettuja kondomeja.

Kondomi ei ole aina tarpeen

Kondomi ei ole tarpeen kaikessa seksissä. Käsillä hyväily ja toisen vartalon hyväily ovat seksitautien ja raskauden suhteen turvallista seksiä, jossa ei tarvita kondomia. Silloin, kun kondomi halutaan jättää suhteessa pois, on hyvä käydä yhdessä seksitautitesteissä. Kun kondomi jätetään pois, tulee penis-vagina yhdynnässä käyttää jotain muuta raskauden ehkäisymenetelmää, kuten e-pillereitä tai ehkäisyrengasta. Lue hormonaalisesta raskauden ehkäisystä lisää täältä.