X

Eka kerta edessä, jännitystä vatsanpohjassa

Eka kerta edessä, jännitystä vatsanpohjassa

Eka kerta edessä, jännitystä vatsanpohjassa

Mitä, jos siinä tapahtuu jotain noloa?
Mitä siinä oikein tarkalleen pitäisi tehdä?

Ajatus ensimmäisestä seksikerrasta toisen ihmisen kanssa on jännittävä. Se on ihan tavallista ja ymmärrettävää. Jännittäminen saattaa olla ärsyttävää, mutta kuuluu asiaan. Moni ekaa kertaa miettivä haluaisi tarkkoja ohjeita siitä, mitä kumppanin kanssa tehdään. Tarkkoja ohjeita ensimmäistä kertaa varten ei voi, eikä kannata antaa, mutta aihetta voidaan kuitenkin vähän pohtia.

 

”Jännittäminen on ärsyttävää, mutta kuuluu asiaan.”

Sanoilla ”eka kerta” tarkoitetaan yleensä ensimmäistä seksikertaa toisen ihmisen kanssa. Tärkeää on, että jokainen voi itse päättää, milloin oma eka kerta on. Ensimmäisten seksikokeiluiden aikana opetellaan kertomaan toiselle, millaisesta kosketuksesta pitää ja harjoitellaan myös toisen huomioon ottamista. Jollekulle eka kerta on ensimmäinen yökyläily ihastuksen luona, jolloin kenties hyväillään toisiaan, toiselle se on ensimmäinen emätinyhdyntä ja toiselle taas ensimmäinen anaaliyhdyntä. Eka kerta voi olla myös silloin, kun ensimmäisen kerran antaa tai saa suuseksiä. Joskus ensimmäisestä seksikerrasta jää huono mieli. Silloin voi ajatella, että se todellinen eka kerta on vasta edessä. Jokainen päättää itse.

 

”Etukäteen voi jutella vähän, mutta liikaa ei kannata suunnitella.”

Mikäli eka kerta on suunnitteilla ja haluaisi kovasti kokeilla seksiä kumppanin kanssa, asiasta kannattaa jutella ensin yhdessä. Yhdessä voi puhua siitä, haluavatko molemmat seksiä, minkälaista seksiä ja mitä ehkäisyä on tarpeen käyttää. On myös hyvä puhua siitä, pitäisikö seksitautitesteissä käydä. Kondomin laittamista voi harjoitella itsekseen etukäteen. Myös suuseksisuojan tekemistä voi treenata. Aina kannattaa panostaa yhteiseen halailuun, suuteluun ja kosketteluun.

Ensimmäiseen seksikertaan liittyy hyvin usein epävarmuutta. Ekaa kertaa ei kannata suunnitella liian tarkasti ja luoda tilanteelle kovin suuria odotuksia. Itseensä ja kumppaniin kannattaa suhtautua lempeydellä ja muistaa, että lähes jokainen on kokenut olonsa epävarmaksi ja hermostuneeksi ensimmäisellä seksikerralla, myös usein uuden kumppanin kanssa. Sähläykseen voi suhtautua huumorilla ja puhuminen usein laukaisee hermostuneen tilanteen! Kannattaa myös muistaa, että seksin ei tarvitse edetä yhdyntään asti. Kaikenlainen hyväileminen ja suuteleminen ovat ihania tapoja olla toisen lähellä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista