X

Tuemme Suostumus2018 kampanjaa

Tuemme Suostumus2018 kampanjaa

Tuemme Suostumus2018 kampanjaa

Ei seksiä ilman suostumusta! -Tuemme Suostumus2018 kampanjaa.

justwearit.fi -sivusto (Hivpointin nuorten työ) tukee kansalaiskampanjaa, jonka tavoite on määritellä raiskaus suostumuksen puutteen kautta. On tärkeää korostaa kaikille ihmisille, että ei ole seksiä ilman suostumusta ja seksi ilman suostumusta on rikos. Suostumus tarkoittaa sitä, että seksiin osallistuvat pystyvät ilmaisemaan halunsa ja suostumuksensa osallistua seksiin. Seksuaalisessa kanssakäymisessä suostumuksen voi ilmaista monella eri tapaa.

Lue kampanjatiedote kuvan alta.

TIEDOTE: Kansalaiskampanja Suostumus2018 vaatii raiskauksen määrittelyä suostumuksen kautta

Ryhmä yksityishenkilöitä, kansalaisjärjestöjä, nuorisojärjestöjä ja puolueita suunnittelee kampanjaa, jonka tavoitteena on määritellä raiskaus rikoslaissa suostumuksen puutteen eikä käytetyn väkivallan tai sen uhan kautta. Työnimellä Suostumus2018 kulkeva kampanja suunnittelee kansalaisaloitetta lain muuttamiseksi.

“Suostumus2018-kampanjan tavoitteena on muuttaa raiskauksen määritelmä jokaisen ihmisen itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi. Toivotamme tervetulleeksi kampanjaa tekemään ja tukemaan kaikki toimijat järjestöistä yksityishenkilöihin taustasta riippumatta”, Suostumus2018-kampanjatiimi sanoo.

#Metoo-, #dammenbrister- ja #memyös-kampanjat herättivät pitkään kaivattua keskustelua ihmisten itsemääräämisoikeudesta. Kampanjoista huolimatta Suomen lainsäädännössä on edelleen merkittäviä puutteita itsemääräämisoikeuden toteutumisen kannalta. Tämä kampanja pyrkii korjaamaan yhden ilmeisimmistä puutteista.

Kampanjaryhmä valmistelee yhdistyksen perustamista Suostumus2018-kampanjan organisoimiseksi. Kampanjaa ovat käynnistämässä Amnesty, Naisasialiitto Unioni, Monika-Naiset liitto, Naisten linja, #dammenbrister-kampanja sekä vaikuttajat eri puolilta poliittista kenttää. Lisää yhteistyötahoja ja kampanjan tekijöitä etsitään parhaillaan.

 

Lisätietoja:

Suostumus2018-kampanjatiimin puolesta

Hanna-Marilla Zidan

hanna-marilla.zidan@hotmail.fi

050 590 2771

 

Iiris Suomela

iiris.suomela@gmail.com

044 349 2228

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista