X

Apua ja tukea

Älä jää yksin, apua on saatavilla.

Tästä löydät tahoja, jotka tarjoavat nuorille apua ja tukea seksuaalisuuteen, ihmissuhteisiin ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Linkkien takaa löydät kunkin tahon palvelut ja yhteystiedot.

EHYT ry: Tietoa päihteistä. Voit myös tehdä testin, onko pelaamisesi hallussa.

Hivpoint: Tietoa hivistä ja sen tartuntatavoista. Puhelinneuvonta, nettineuvonta ja neuvonta-chat.

Justwearit.fi: Hivpointin nuorille suunnatut nettisivut. Tietoa seksuaalisuudesta, seksistä, seksitautien ehkäisystä. Nettineuvonta. Seksuaalineuvonta-chat.

MLL:n Nuortennetti: Nuorille tietoa mm. seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Puhelin-, kirje- ja chat-palvelu.

Miesten kesken: Tietoa turvallisesta seksistä miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Neuvonta-chat.

Nuorten Exit: Tietoa ja tukea 13–29-vuotiaille nuorille seksuaalisen kaltoinkohtelun ja vastikkeellisen seksin tilanteisiin. Kysy&vastaa –palsta, Neuvonta-chat.

Nuorten Mielenterveystalo: Tietoa mielenterveysongelmista ja siitä, mistä löytää paras tuki. Myös itseapuohjelmia.

Poikien Puhelin: Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, poikien maailmaan perehtynyt, koulutettu mieshenkilö. Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa. Puhelu on soittajalle maksuton ja soittaa voi nimettömänä. Poikien Puhelin: 0800 94884. Sinne saa soittaa arkisin klo 13–18. Chat päivystää ma-ke klo 16–18 ja to-pe klo 13–15 osoitteessa www.poikienpuhelin.fi

Poikien Talo: Poikien Talo on turvallinen, syrjinnästä ja kiusaamisesta vapaa, avoin yhteisö 10–28 -vuotiaille pojille, miehille ja poikana olemista pohtiville Helsingissä ja Oulussa. Neuvonta-chat.

Rikosuhripäivystys (nuoret): Nuorten Rikosuhripäivystyksen palvelut ovat nuorelle rikoksen uhrille, rikoksen uhrin läheiselle ja todistajalle tai nuorelle joka kaipaa keskustelutukea rikosasioissa. Neuvonta-chat.

Sekasin-chat: Suomen Mielenterveysseuran ylläpitämä chat-hanke. Neuvonta-chat nuorille.

SERI-tukikeskus: Seri-tukikeskus on seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskus on matalan kynnyksen yksikkö, jonne voi hakeutua itse, omaisten kanssa tai viranomaisen ohjaamana. Ehtona ei ole rikosilmoituksen teko, vaikka siihen kannustetaankin. Seri-tukikeskuksen lyhenne tulee sanasta seksuaalirikos. Puhelinpäivystys 24/7.

Seta: Seksuaali- ja sukupuolivähemistöjen oikeuksia puolustava valtakunnallinen järjestö, jolla lukuisia jäsenjärjestöjä eri paikkakunnilla. Setan vaikuttamis- ja koulutustyön lisäksi sen jäsenjärjestöillä on monenlaista nuorille suunnattua toimintaa.

SETEKE: Seksuaalisuudesta selkokielellä. Sivuston seksuaaliterveystieto suunnattu erityisesti kehitysvammaisille.

Sexpo-säätiö (nuoret): Nuorten sivut on suunnattu 12–20 -vuotiaille ja ne sisältävät tietoa seksuaalisuudesta ja ihmissuhteista. Nuorten nettineuvonta.

Sinuiksi-hanke: Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu, josta saa apua seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä aiheissa. Puhelinneuvonta, nettineuvonta.

SOPU-hanke: Ennaltaehkäisee kunniakäsityksiin liittyviä konflikteja ja väkivaltaa perheissä ja yhteisöissä. Tukea nuorille ja vanhemmille.

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus: Transtukipiste tarjoaa ja kehittää tukipalveluja transihmisille, sukupuoliristiriitaa tai sukupuoltaan pohtiville ja heidän perheenjäsenilleen. Transtukipiste tarjoaa sekä maksutonta ammatillista keskusteluapua että vertaistukea.

Trasek: Valtakunnallinen yhdistys, joka ajaa sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia, vastustaa syrjintää sekä osallistuu hoitojärjestelmän kehittämiseen. Trasek kouluttaa, jakaa tietoa, järjestää tilaisuuksia, antaa lausuntoja, edustaa jäsenistöään ja toimii muilla tavoin sukupuolivähemmistöön kuuluvien aseman parantamiseksi.

TukinainenRaiskauskriisikeskus Tukinainen tarjoaa tukea ja neuvontaa seksuaalista väkivaltaa koskevissa asioissa.Kriisipäivystys.

Tyttöjen Talo: Tyttöjen Talot ovat kaikenlaisten tyttöjen omia kohtaamispaikkoja ja tarjoavat tukea 10–28 vuotiaille tytöille ja nuorille naisille.  Tyttöjen Taloja on Helsingissä, EspoossaTampereellaTurussaOulussa, Kuopiossa ja Rovaniemellä.

Varjomaailma: Tukea ja tietoa nuorille, joiden lähipiirin alkoholin- ja päihteidenkäyttö huolestuttaa. Nettineuvonta. neuvonta-chat.

Väestöliitto (nuoret): Väestöliiton nuorten nettisivuilta löytyy tietoa seksuaalisuudesta ja palveluja alle 20-vuotiaille nuorille. Nettivastaanotot, neuvonta-chat ja nettineuvonta.