Suhteet

Ihastuminen ja aloitteen tekeminen

Ihastuminen toiseen ihmiseen on ihmeellinen ja jännittävä tunne. Unelmien kohdetta on vaikea olla ajattelematta ja mahaa voi nipistellä häntä ajatellessa. Ihastuessaan omaa rakasta tahtoisi nähdä koko ajan ja hän voi täyttää mielen pitkäksikin aikaa. Monesti ihastuminen voi olla niin kutsuttua kaukoihastumista, jolloin ei välttämättä edes halua tietää mitä toinen itsestä ajattelee. Silloin omista tunteista voi nauttia rauhassa. Jos taas haluaa saada selville ihastuksen tunteet itseä kohtaan, ei arvailu auta, vaan ainoa keino saada asia selville on kysyä suoraan.

Moni haluaisi aloittaa suhteen tunteidensa kohteen kanssa. Jotta seurustelun voi aloittaa, on tehtävä aloite suhteelle. Aloitteen voi tehdä juttelemalla, soittamalla, kirjoittamalla kirjeen tai lähettämällä viestin. Tärkeintä on, että kertoo kiinnostuksestaan arvostavasti. Mikäli treffipyyntö johtaa yhteiseen ajan viettoon, ihanasta tilanteesta on syytä nauttia täysin rinnoin. Mikäli treffailusta alkaa tulla seurustelua, on ajanvieton lisäksi mietittävä yhteistä suhdetta ja mitä se kummallekin tarkoittaa. Seurustelun aloitus voi tuoda mukanaan myös seksin ja siitäkin on tärkeää puhua yhdessä. Ylipäätään suhteen pelisäännöistä on tärkeää keskustella. Yksi suhteen kantavista pilareista on luottamus.

Aloitetta tehdessä on varauduttava myös pettymyksiin. Aina ihastuksen kohde ei vastaa tunteisiin ja se voi olla suuri vastoinkäyminen, jota saa surra. Toista ei saa loukata jos hän ei suostu treffeille, vaan pettymys on käsiteltävä ystävien tai läheisten kanssa. Pettymyksen jälkeen kannattaa luottaa siihen, että voi tuntea samoja suuria tunteita vielä jonain päivänä jotakuta toista kohtaan ja myös saada vastakaikua tunteilleen.

Joskus lyhyt tai pidempikin suhde voi erilaisista syistä päättyä eroon. Ero on monesti raskas ja vaikea asia, mutta siitä on mahdollista päästä eteenpäin. Eron sattuessa on hyvä jutella asiat läpi entisen kumppanin kanssa ja toisaalta keskittyä omaan hyvinvointiin. Eron jälkeen kannattaa surra rauhassa. Erosta toipumisessa ystävien näkeminen ja itselle mieluisten asioiden tekeminen voi auttaa. Erosta on mahdollista päästä yli ajan kanssa.

On hyvä muistaa, että kaikki eivät välttämättä koe ihastumisen ja rakastumisen tunteita samaan aikaan kuin muut ikätoverit ja siinä ei ole mitään ihmeellistä. Joku saattaa ihastua syvästi jo ala-koulussa ja joku toinen taas vasta aikuisena. Elämä on ihanaa ja mahtavaa, oli ihastunut tai ei!

Voit lukea lisää ihastukselle puhumisesta Sexpon kuvasarjasta täältä.