Suhteet

Erilaiset suhteet

On olemassa lukuisia erilaisia tapoja olla romanttisessa ja seksuaalisessa suhteessa toisen ihmisen kanssa. Kaikenlaiset suhteet, joissa kumppanukset kunnioittavat ja välittävät toisestaan, ovat arvokkaita.

Parisuhde tai on kahden ihmisen välinen romanttinen ja seksuaalinen suhde, jossa on sovittu esimerkiksi siitä, että osapuolet eivät tapaile muita. Parisuhteen sopimukset on yleensä hyvä tehdä yhdessä ääneen. Suhde voi alkaa monella tapaa, mutta yleistä parisuhteelle on se, että silloin välitetään toisesta hieman syvemmällä tasolla kuin ystävinä. Ystävyyden lisäksi parisuhteessa voi olla erityistä intiimiyttä, romantiikkaa ja seksuaalisuutta. Parisuhde voi olla myös sellainen, että kumppanukset eivät harrasta seksiä, vaan nauttivat toistensa läheisyydestä muilla tavoin. Monisuhteissa romanttisessa ja seksuaalisessa suhteessa voi olla enemmän, kuin kaksi henkilöä. Monisuhteessa suhde perustuu samoille asioille kuin parisuhteessa ja suhteen pelisäännöistä on sovittu yhdessä.

Yhden illan juttu on nimensä mukaisesti yhden illan tai yön suhde. Yleisesti ajatellaan, että yhden illan juttu sisältää seksiä ja se saattaakin olla pääosassa yhden illan jutussa. Tällöin ei sitouduta ja puhuta yhteisestä tulevaisuudesta, vaan saatetaan yksinkertaisesti nauttia seksistä. Yhden illan jutussa on tärkeää kunnioittaa kumppania ja huolehtia turvaseksistä. Vaikka henkilöä ei koskaan näkisi uudestaan, on parempi että molemmille jää tapaamisesta hyvä mieli! Jollekulle tutulle on hyvä ilmoittaa, mikäli lähtee tuntemattoman henkilön luokse.

Nettisuhde: Moni voi tavata rakkaan netin tai somen kautta tai seurustella netin tai somen kautta tapaamatta toisiaan kasvotusten juuri lainkaan. Tällöin voidaan puhua nettirakkaudesta tai nettisuhteesta. Parhaimmillaan netin kautta voi seurustella ja tapailla kauankin, ennen kuin on nähty kertaakaan kasvotusten. Netin kautta seurustelu voi olla yhtä tyydyttävää ja antoisaa, kuin kasvotusten tapailukin. Nettirakkaus voi sisältää sen riskin, että toinen verkon toisessa päässä ei ole sitä miltä hän näyttää. Mahdollisuuksien mukaan olisi hyvä yrittää tavata tai nähdä henkilö vaikka Skypen välityksellä.

Nettiseksi tarkoittaa kirjoittelua ja seksiä netin välityksellä tai netistä löydettyä tai etsittyä seksiseuraa. Nettiseksi voi olla seksiin liittyvä kirjoittelua, seksikkäiden kuvien lähettelyä tai esimerkiksi itsetyydytystä webkameran välityksellä. Nettiseksiin liittyen on hyvä muistaa, että lähetetyt kuvat ja webkameraseksin voi ottaa talteen ja materiaalia ei saa poistettua. Turvallisessa nettiseksissä sovitaan yhteisistä pelisäännöistä ja noudatetaan niitä. Netin kautta seuran etsiminen on monille hyvä vaihtoehto, koska esimerkiksi omalta paikkakunnalta ei löydy seuraa tai ihmisiin tutustuminen tuntuu vaikealta. Netistä seuran etsimiseen liittyy se, että tuttavan henkilöllisyyttä ja ikää on vaikea arvioida. Lue lisää nettiturvallisuudesta täältä.