Nettineuvonta

klamydia itsetyydytyksessä

hei haluaisin kysyä että voiko klamydia tarttua jos hyväilee omia sukupuoli elimiään omalla kädellä ja voiko klamydia näkyä verikokeissa mulla ei ole ollut sen kaltaisia oireita mutta mulla on välillä aamuisin housut märät peniksen kohdalta

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Seksitaudit, esimerkiksi klamydia, eivät tartu käsin hyväilyssä. Itsetyydytys on turvallista seksiä, eivätkä seksitaudit tartu sillä tavalla.

Seksitautitesteihin ei ole tarpeen mennä itsetyydytyksen jälkeen. Seksitautitartunnan voi saada emätin- tai anaaliyhdynnässä ilman kondomia tai suuseksissä ilman kondomia tai suuseksisuojaa.

Yleisimmät seksitaudit, kuten klamydia ja tippuri, testataan virtsanäytteellä tai näytteellä nielusta tai peräaukosta, riippuen siitä, millaista seksin toisen kanssa on ollut. Klamydia tai tippuri eivät näy verikokeessa.

Se, että aamuisin housut saattavat olla pojalla märät, ei liity seksitautiin, vaan siemensyöksyyn. Nuorilla miehillä on yleistä saada aamulla tai myös yöllä tahattomia siemensyöksyjä, enemmän tai vähemmän. Se on normaalia, eikä sille asialle tarvitse tehdä mitään erityistä.

Mukavaa viikonloppua,

Maria

Aiheet: klamydia. itsetyydytys, siemensyöksy

15.6.2017 Lähetä oma kysymyksesi