Nettineuvonta

Nettineuvonta

Nettineuvonnassa on tilapäisesti ruuhkaa! Vastaamme kysymyksiin mahdollisimman pian. Suosittelemme, että tulet jonain torstaina chattiin klo 15-18 esittämään kysymyksesi. Voit myös selata aiempia kysymyksiä ja vastauksia.

Tervetuloa! Täällä voit selailla kysymyksiä ja vastauksia tai esittää oman kysymyksesi nimettömästi. Kysymykset voivat koskea laajasti seksuaalisuutta, seksiä tai seksitauteja, sekä identiteetti- ja ihmissuhdekysymyksiä. Kysymykseesi vastaavat nuorten seksuaaliterveyteen perehtyneet työntekijät.

Nettineuvonnassamme voit itse otsikoida kysymyksesi haluamallasi tavalla. Halutessasi voit laittaa tiedoksi sähköpostiosoitteesi, jolloin lähetämme vastauksen kysymykseesi myös omaan sähköpostiisi. Jos kysymyksesi on hyvin arkaluonteinen, emme julkaise kysymystä yleisellä palstalla, vaan lähetämme vastauksen vain sinulle sähköpostiisi. Voit myös itse pyytää, jos haluat vastauksen vain sähköpostiisi. Emme käytä sähköpostiosoitteita muuhun tarkoitukseen. Kysymme myös ikää, jotta voimme paremmin vastata juuri sinun tarpeisiisi.

Pyrimme vastaamaan kysymyksiin parin viikon sisällä kysymyksen vastaanottamisesta.

Ennen kuin lähetät kysymyksesi, tarkasta, löytyisikö vastaus kysymykseesi jo julkaistuista viesteistä.  Kysymyksiin ei vastata, jos samaan kysymykseen on vastattu jo aiemmin, jos kysymys on liian epämääräinen tai ei sovellu palvelun aihealueisiin.

Voit etsiä kysymyksiä eri kategorioiden kautta tai käyttää hakusanaa Hae kysymyksiä -kohdasta.

Huomioithan, ettemme vastaa lainkaan raskauspelkoon, e-pillereihin tai muuhun raskaudenehkäisyyn liittyviin kysymyksiin! Nettineuvonta ei ole paras paikka näille kysymyksille, sillä vastausta ei pystytä antamaan tarpeeksi nopeasti. Nämä tilanteet vaativat usein henkilökohtaisen kontaktin terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Otathan siis yhteyttä esimerkiksi terveydenhoitajaan tai lääkäriin näissä kysymyksissä! Lisätietoa omasta ehkäisyvalmisteesta löytyy tuotteen pakkauksesta tai netistä. Voit myös lukea raskaudenehkäisystä lisää täältä.