Hyvä seksi

Itsetyydytys

Itsetyydytyksellä tarkoitetaan omien sukuelinten ja vartalon hyväilyä ja koskettelua. Itsetyydytys tai sooloseksi on itseensä tutustumista ja nautinnon tuottamista itselle. Itsetyydytys on tavallista ja se on erittäin turvallinen ja hyvä tapa tutustua omaan vartaloon ja siihen, mikä itsestään tuntuu hyvältä ja mikä ei. Siitä ei tarvitse tuntea syyllisyyttä ja se on ikioma, henkilökohtainen asia. Itsetyydytyksen yhteydessä voi ajatella kiihottavia asioita, jotka ovat jokaisella hyvin erilaisia. Myös nämä fantasiat ja mielikuvat ovat omia ja sallittuja.

Normaalia määrää itsetyydytykseen harrastamiseen ei ole, se on aina henkilökohtaista. Jos sooloseksi rupeaa viemään päivässä liikaa aikaa ja muita asioita jää sen takia tekemättä, voi miettiä itsetyydytyksen vähentämistä. Jos sukuelimiin tulee hankaumia tai haavoja, täytyy määrää vähentää. Liukuvoiteen käyttö voi ehkäistä hankaumien syntymistä. Itsetyydytyksen määrä ei vaikuta seksuaaliseen nautintoon myöhemmissä seksitilanteissa.

Jokaisella on erilaisia tapoja itsetyydyttää ja itselle sopiva tapa löytyy kokeilemalla. Itseään voi hyväillä voi käsien tai seksilelujen avulla, erilaisten ajatusten tai kuvamateriaalin kanssa ja erilaisissa paikoissa, kuten omassa huoneessa tai suihkussa. Orgasmin saaminen on mahdollista myös itsetyydytyksen yhteydessä ja monelle ehkä helpompaa kuin harrastaessa seksiä toisen kanssa.