Hyvä seksi

Eka kerta

Sanoilla ”eka kerta” tarkoitetaan monesti ensimmäistä seksikertaa toisen ihmisen kanssa. Sanoilla ”eka kerta” voidaan tarkoittaa kuitenkin muutakin ja eka kerta on asia, jonka jokainen määrittää itse. Jollekin eka kerta on ensimmäinen kerta, kun on ihastuksen luona yötä ja toisiaan hyväillään vaatteet päällä. Toiselle se on ensimmäinen emätinyhdyntä, toiselle ensimmäinen anaaliyhdyntä, toiselle eka kerta on silloin, kun ensimmäisen kerran antaa tai vastaanottaa suuseksiä. Jos ensimmäinen kerta on ollut ahdistava tai traumaattinen, voi päättää, että se oikea eka kerta on vasta edessä. Jokainen päättää itse.

Mikäli eka kerta on suunnitteilla ja haluaisi kovasti kokeilla seksiä kumppanin kanssa, kannattaa asiasta puhua ensin yhdessä. On tärkeä jutella ja miettiä, mitä se kummallekin tarkoittaa. On myös tärkeä puhua tunteiden lisäksi ehkäisystä. Kondomi on takuuvarma ehkäisykeino minkälaiseen seksiin hyvänsä. Mikäli ensimmäiseen kertaan sisältyy suuseksiä tai emätin- tai anaaliyhdyntää, kondomi toimii seksitautien ehkäisynä kaikissa seksitavoissa. Emätinyhdynnässä kondomi ehkäisee lisäksi ei-toivotulta raskaudelta. Mikäli ensimmäinen suuseksi tai yhdyntäkerta on takuuvarmasti kummankin ensimmäinen, toisiltaan ei ole mahdollista saada seksitautia.

Ensimmäiseen seksikertaan liittyy hyvin usein epävarmuutta. Siihen kannattaa suhtautua lempeydellä ja ymmärtää, että lähes jokainen on varmasti kokenut olonsa epävarmaksi ja hermostuneeksi ensimmäisellä seksikerralla. Kondomin käyttöä on hyvä harjoitella omassa rauhassa ennen yhteistä seksikertaa esimerkiksi itsetyydytyksen yhteydessä tai erilaisilla välineillä, kuten vaikka laittamalla kondomia banaanin päälle. Kondomin laittoon voi alussa liittyä hankaluutta, joten on aina hyvä varata mukaan useita kondomeja. Puhuminen voi myös laukaista hermostuneen tilanteen! Lisäksi kannattaa panostaa toisen kiihottamiseen esimerkiksi koskettelemalla kehoa ja sukuelimiä käsin. On myös hyvä muistaa, että aina ei tarvitse edetä minkäänlaiseen yhdyntään asti. Toisen kehon hyväily eri tavoin ja intohimoinen suuteleminen on ihanaa!