Hyvä seksi

Hyvä seksi

Seksi on osa ihmisen seksuaalisuutta ja paljon laajempi asia kuin vain yhdyntä. Seksuaalisuus taas koostuu sukupuolen kokemuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, oman kehon tuntemisesta ja suhteesta siihen. Seksuaalisuuteen kuuluu itsensä hyväksyminen, omien rajojen ja halujen ymmärtäminen ja hyvän itsetunnon kehittäminen. Myös erotiikka, nautinto, mielihyvä ja yksityisyys ovat osa seksuaalisuutta.

Seksi merkitsee jokaiselle ihmiselle eri asioita. Jollekin nautinnollisinta seksiä on itsetyydytys, toiselle seksi liittyy rakkauteen ja parisuhteeseen ja kolmannelle se on hauskanpitoa toisen ihmisen kanssa. Jokainen tietää itse, mikä itselle sopii ja tärkeintä on tehdä sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä – toista ihmistä kunnioittaen. Kaikki eivät halua harrasta seksiä toisen ihmisen kanssa, eikä seksi määritä parisuhdetta tai läheisyyttä. Seksi on ihmisille luonnollista ja parhaimmillaan seksi yksin tai toisen kanssa voi tuottaa paljon iloa ja nautintoa.

Hyvällä seksillä tarkoitetaan toisin sanoen seksiä, joka on kaikille seksiin osallistuville miellyttävää ja turvallista. Niin kauan, kun kaikki suostuvat omasta tahdostaan seksiin ja pitävät siitä, mitä tehdään, ei ole väliä, millaista seksi on. Hyvä seksi tuntuu hyvältä ennen seksiä, seksin aikana ja seksin jälkeen.

Monet asiat, kuten omien vanhempien mielipiteet, kavereiden mielipiteet, uskonto ja kulttuuritausta voivat vaikuttaa siihen, miten itse suhtautuu seksiin. Perheestä, ikätovereiden mielipiteistä, uskonnosta tai kulttuuritaustasta huolimatta jokaisella ihmisellä on tasavertainen oikeus ilmaista ja toteuttaa seksuaalisuuttaan. Näiltä sivuilta löydät tietoa seksuaalisuudesta, itsetyydytyksestä, erilaisista seksitavoista ja turvallisesta seksistä sekä nautintoon vaikuttavista tekijöistä.

Lue lisää nuorten seksuaalioikeuksista täältä.