X

Materiaaleja

Hivpointin nuorten työ tuottaa monipuolista materiaalia seksuaalikasvatuksen tueksi. Verkkokaupastamme voit tilata Seksuaaliterveyden työkalupakin, Arvaatko? -kortit ja Seksiä on monenlaista -kuvakortit tuomaan seksuaalikasvatukseen uusia ideoita. Alla on esiteltynä suosituimmat nuorille suunnatut materiaalimme.

Seksuaaliterveyden työkalupakki

Seksuaaliterveyden työkalupakki on Hivpointin kokoama materiaalipaketti kaikille aikuisille, jotka työskentelevät nuorten kanssa ja kohtaavat nuoria seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Materiaalipaketissa on kirja, joka sisältää osallistavia tehtäviä seksuaalisuuden eri osa-alueilta, sekä paljon muuta materiaalia, kuten tekopenikset kondominkäytön harjoitteluun, Arvaatko? sanaselityspelin, kuvakortit, kondomipakkauksia ja esitteitä. Työkalupakin voi tilata Hivpointin verkkokaupasta. Lue myös Seksuaalikasvatuksen standardit Euroopassa, jonka pohjalta Seksuaaliterveyden työkalupakki on koostettu.

Kuvassa on Seksuaaliterveyden työkalupakki, joka on konkreettisesti muovisalkku täytettynä seksuaalikasvatukseen soveltuvalla materiaalilla.

Seksuaaliterveyden työkalupakki on kattava materiaalipaketti ammattilaisten työn tueksi.

Arvaatko? -sanaselityspeli

Arvaatko? -sanaselityspeli sisältää 120 kpl murrosikään, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvää sanaa. Peliä pelataan siten, että nuoret jakautuvat pienryhmiin, jokaiselle jaetaan pieni määrä kortteja ja yksi vuorollaan selittää sanan ja muut arvaavat, mikä sana on kyseessä. Pelin jälkeen nuorten kanssa voi keskustella siitä, mitä tunteita peli herätti ja oliko sanoja, joita nuoret eivät osanneet selittää. Peli toimii hyvänä aloituksena seksuaalikasvatustuokioon ja sen avulla voi ottaa erilaisia aiheita puheeksi.

Arvaatko? -sanaselityspeliin kuuluu 120kpl seksuaalisuuteen, identiteettiin, ihmissuhteisiin, tunteisiin ja seksiin liittyviä sanoja.

Seksiä on monenlaista -kuvakortit

Seksiä on monenlaista -kuvakorttipakkaus sisältää 14 kpl erilaista korttia, jotka kuvaavat erilaisia seksitapoja. Kuvakorttien avulla voi esimerkiksi keskustella, mitä erilaiset seksitavat tarkoittavat, mitä tunteita ne herättävät, missä seksitavoissa seksitaudit voivat tarttua ja minkälaisesta seksistä voi tulla raskaaksi. Kuvien avulla voi toteuttaa myös monia erilaisia harjoituksia. Kuvitukset on tehnyt Jutta Kivilompolo.

Kuvassa on uudet Seksiä on monenlaista -kuvakortit.

Kuvakorttien avulla on helpompi havainnollistaa käsiteltäviä asioita ja keskustella niiden avulla esimerkiksi seksitautien ehkäisystä.

Seksiä on monenlaista -julistesarja

Kun Seksiä on monenlaista -julisteet ovat esillä nuorten tiloissa, se antaa nuorille luvan ottaa seksuaalisuus puheeksi, kun tarve tulee. Materiaalit myös ohjaavat lisätiedon äärelle nuorten justwearit.fi -sivuille

Seksiä on monenlaista -esite

Seksiä on monenlaista -esite sisältää monipuoliseseti tietoa erilaisista seksitavoista, mitä ne tarkoittavat ja missä seksitavoissa seksitaudit voivat tarttua. Esite on erityisesti suunnattu nuorille jotka ovat aloittelemassa omaa seksielämäänsä ja ovat kiinnostuneita aiheesta.

YLPEYS -esite

YLPEYS -esite on suunnattu nuorille homo- ja bimiehille, sekä identiteettiään pohtiville nuorille ja siinä käsitellään seksuaalisuutta, seksuaali-identiteettiä ja siitä kertomista, sekä turvallista seksiä.

Seksi ja Trans -esite

Seksi ja Trans -esite sisältää tietoa seksuaalisuudesta ja turvaseksistä transihmisille ja heidän kumppaneilleen. Opasta voivat hyödyntää myös sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset. Tekstin ovat ruotsinkielisestä alkuperäisversiosta kääntäneet ja editoineet Panda Eriksson ja Ami Koiranen.

Esite on hyvä antaa vielä kotiin luettavaksi! Niistä saattaa herätä lisää kysymyksiä.

Just wear it -kondomipakkaus

Just wear it  -kondomipakkaus sisältää yhden kondomin ja yhden yksittäispakatun liukuvoiteen. Pahvikuorten sisäpuolella on turvaseksiohjeistus. Liukuvoide auttaa pitämään kondomin ja limakalvot ehjinä sekä lisää nautintoa seksissä.

justwearit.fi kondomipakkaus sisältää kondomin ja liukuvoiteen erikseen. Liukuvoide sopii moneen eri seksitapaan ja on hyvä yhdistelmä kondomin kanssa.

 

Lue myös ammattilaisille suunnattu KUUKAUDEN HARJOITUS!